ALLT FLER AV VÅRA STUDENTER TAR INTE EXAMEN

NYTT JOBB NÄR MAN FYLLT 55 - HUR DÅ?

DE FLESTA UTAN GYMNASIUM JOBBAR - HUR LYCKADES DE?

JAG ÄR MER ÄN ETT FUNKTIONSHINDER

JAG KAN INTE FORTSÄTTA MED SAMMA JOBB – VAD NU?

VAD SKA HÄNDA EFTER STUDENTEN?

UTAN ERFARENHET - INGET JOBB. UTAN JOBB - INGEN ERFARENHET

NOG MED CV-KURSER. DET MÅSTE FINNAS ANDRA VÄGAR

HUR SKA MIN DOTTER KLARA SIG UTAN GYMNASIEEXAMEN?

BIOLOGDESIGNERN®

Varje år tas hundratals initiativ för att utveckla stöd till arbete och studier. Som om ingen visste vad som fungerar. Biologdesignern är Sveriges mest spridda och beprövade arbetssätt för stöd in i eller tillbaka till arbetslivet. Det har använts på över 80 små och stora orter över hela Sverige.

AV PROFFS, FÖR PROFFS

Biologdesignern är berättelsen om en tjej som trots ett tufft utgångsläge hittade sin plats i arbetslivet. Biologdesignern är också ett sätt att hitta sitt bästa alternativ på arbetsmarknaden som bygger på erfarenhet av vad som fungerat för 10 000-tals deltagare och 100-tals stödpersoner under mer än 20 år.

Att så många, unga som gamla, är osäkra på "vad de ska bli när de blir stora" är INTE en personlig brist utan en sund reaktion på bristande beslutsunderlag.

Med på utvecklingsresan har vi haft pedagoger, marknadsexperter, psykologer och formgivare. Men också de riktiga experterna med egen erfarenhet av utmaningar med koncentration eller språk, av diskriminering och av psykiska och sociala utmaningar.

96 procent

96 procent av deltagarna skulle rekommendera Ungdomslotsen i Laholm för andra när Ibilitys metodik Biologdesignern är kärnan i kommunens tjänst.

2 x resultat

När Arbetsförmedlingen använde Biologdesignern i sitt stöd för rehabilitering gick dubbelt så många i arbete eller studier som tidigare.

477 000 kr

477 000 kr var den långsiktigt prognostiserade lönsamheten per deltagare för projekt MAC i Västerås med Biologdesignern. Och de arbetade i grupp.

HUR GÅR DET TILL?

Många verksamheter har tydliga rutiner för administration av arbetslöshet och utsatthet. Men ett hopkok av idéer om hur individen rör sig mot självförsörjning. Med Biologdesignern kan organisationer direkt leverera ett beprövats stöd istället för att testa sig fram till vad som ger resultat.

"Jag har fått tillbaka stoltheten i min yrkesroll."

Handläggare arbetsförmedlingen

"Med en gemensam syn på stöd fungerar samverkan mellan arbetsförmedling, försäkringskassa och kommun mycket bättre."

Chef samverkansorganisation

"Äntligen förstår mina kollegor och min chef varandra när det gäller hur vi bäst ger stöd."

Kommunhandläggare

Varje samarbete är unikt. Lösningar kan byggas med egen personal eller med Ibilitys. För en specifik målgrupp eller som ett öppet vägledningscentrum. Från grunden eller i en existerande organisation. Biologdesignern tar vara på tidigare träning i motiverande samtal och används ofta tillsammans med supported employment.

BIOLOGDESIGNERN® I SKOLA OCH HÖGSKOLA

Många studiemiljöer har bra studievägledning men bristande karriärvägledning. Ibility samarbetar med grund- och högskolor kring karriärkunskap och karriärhälsa. Kompletta kurser på 30-40 timmar individualiserad vägledning i gruppformat.

Stacks Image 269166

I samarbete med rektor, studie- och yrkesvägledare och ämneslärare utformas en kurs för alla – vare sig de tänkt arbeta, studera, starta eget eller känner sig vilsna i nuvarande studier. Det kan utformas som en egen kurs eller länkas till andra.

Skaffa resurser

Förvalta resurser

Skolan ska förbereda för arbetslivet. Ett arbetsliv byggt på samlad kunskap men även på förmågan att ta vara på det vi lärt. Vi är inte bara biolog, ingenjör, jurist eller säljare. Vi behöver förstå mer specifikt vad just vi kan och vill, och var det hör hemma – vår personliga arbetsmarknad.

För mig som studie- och yrkesvägledare är det en stor skillnad att möta eleverna efter att de deltagit i Biologdesignern. De har tydliga frågor till mig och jag ser hur mycket mer kraft framåt de har.

Vinsten för eleverna är motivation och identitet idag samt trygghet och motståndskraft i arbetslivets framtida utmaningar. Vinsten för skolan är studiemotivation och färre avhopp men också elever som upplever att studierna givit dem nyckeln till ett bra arbetsliv.

Om Ibility   |   Nyheter   |   Media   |   KontaktVäxel  08 - 15 00 70  |  info@ibility.se