Rehabilitering

Arbetsgivare / Rehabilitering

Rehabilitering är mer än reparation

Marknadsinriktad rehabilitering handlar lika mycket om det friska och fungerande som om det sjuka eller trasiga. När medarbetare får professionellt stöd att sätta sig i förarsätet för rehabiliteringsprocessen förbättras möjligheterna för en snabbare och klokare återgång. Medarbetaren får stöd att undersöka det man faktiskt kan göra och tar fram alternativ i samförstånd med företaget.

"Tidigare arbetade jag som VD – nu blir jag sjuk av tanken att gå tillbaka."

Ibility har under snart 20 år utvecklat och levererat tjänster för arbetslivsinriktad rehabilitering som kombinerar respekt för hinder med ett tydligt stöd för att identifiera och förverkliga individens bästa alternativ på arbetsmarknaden.


Utöver vila och vård

Ibilitys tjänst kompletterar traditionell rehabilitering. Rehabiliteringsprocesser fokuserar oftast på att bota det sjuka eller trasiga. Samtidigt ska vi bygga vår framtid på de delar av oss som är friska och fungerar.

Bättre än väntat

Den som möter något svårt får lätt tunnelseende. Det är lätt att se tillbaka och till det förlorade. Men mitt i det tuffa leder bra rehabilitering ofta till möjligheter ingen trodde fanns eller vågade hoppas på. Oftast bättre än de man tvingats lämna.

Olika vägar tillbaka

Arbetsmarknadsinriktad rehabilitering kan fokusera på att återvända till den plats man arbetade på. Eller på att hitta en miljö där det trasiga är mindre viktigt. Och även om man står inför ett problem som många andra mött tidigare så är lösningen alltid unik.


Vanliga frågor och svar

Hur går marknadsinriktad rehabilitering till?

Individen får stöd att undersöka de resurser de faktiskt har, identifiera var de skulle kunna passa i verksamheten och stöd att skriva en klok återgångsplan i samråd med organisationen.

Vad händer om medarbetaren inte kan ha kvar samma arbetsuppgifter?

Medarbetaren får i första hand stöd att undersöka alternativ inom organisationen och i andra hand stöd att identifiera lösningar utanför organisationen.


Stacks Image 15561_171610

08 - 15 00 70

Hornsgatan 50A, 3 tr
118 21 Stockholm

Skriv telefon eller e-post för att skicka
Tack! Vi kontaktar dig.×
Något gick fel.×