Stacks Image 268960

Ibility Institute / Biologdesignern

Sveriges mest beprövade stöd till arbete.

Varje år tas hundratals initiativ för att utveckla stöd till arbete och studier. Som om ingen visste vad som fungerar. Ibility står bakom Sveriges mest spridda och beprövade arbetssätt för stöd in i eller tillbaka till arbetslivet. Det har använts på över 80 små och stora orter över hela Sverige.

Av proffs, för proffs

Biologdesignern är berättelsen om en tjej som trots ett tufft utgångsläge hittade sin plats i arbetslivet. Biologdesignern är också ett sätt att hitta och förverkliga sitt bästa alternativ på arbetsmarknaden som bygger på erfarenhet av vad som fungerat för 10 000-tals deltagare och 100-tals stödpersoner.

Med på utvecklingsresan har vi haft pedagoger, psykologer och formgivare. Men också de riktiga experterna med egen erfarenhet av utmaningar med koncentration eller språk, av autism och asperger, av diskriminering och av psykiska och sociala utmaningar.

96 procent


96 procent av deltagarna skulle rekommendera Ungdomslotsen i Laholm för andra. Ibilitys metodik Biologdesignern är kärnan i kommunens tjänst.

2 x resultat


När arbetsförmedlingen använde Biologdesignern i tjänster för rehabilitering gick dubbelt så många i arbete eller studier som tidigare.

477 000 kr


477 000 kr är den långsiktigt prognostiserade lönsamheten per deltagare för projekt MAC i Västerås som använder Ibilitys metodik Biologdesignern.

En gemensam bas

Många verksamheter har tydliga rutiner för administration av arbetslöshet och utsatthet. Men ett hopkok av idéer om hur individen rör sig mot ökad självförsörjning. Med Biologdesignern kan organisationer direkt leverera ett beprövats stöd istället för att testa sig fram till vad som ger resultat.

"Jag har fått tillbaka stoltheten i min yrkesroll."

Handläggare arbetsförmedlingen

"Äntligen förstår mina kollegor och min chef varandra när det gäller hur vi bäst ger stöd."

Kommunhandläggare

"Med en gemensam syn på stöd fungerar samverkan mellan arbetsförmedling, försäkringskassa och kommun mycket bättre."

Chef samverkansorganisation

Hur går det till?

Varje samarbete är unikt. Lösningar kan byggas med egen personal eller med vår. Det kan vara för en specifik målgrupp eller ett öppet vägledningscentrum. Oftast ingår att själv få uppleva verktygen samt rådgivning och handledning för att komma igång. Vi kan börja från grunden eller utgå ifrån resurser som finns. Lösningsfokus är inbyggt och Biologdesignern används ofta tillsammans med supported employment.


Stacks Image 15637_171610

08 - 15 00 70

Hornsgatan 50A, 3 tr
118 21 Stockholm

Skriv telefon eller e-post för att skicka
Tack! Vi kontaktar dig.×
Något gick fel.×