Välja jobbcoach i Stöd och Matchning

Tips för att välja jobbcoach

När du väljer jobbcoach vill du ha någon som är bra och någon som passar just dig. Det är stor skillnad på coacher och ditt val kan vara avgörande för om du lyckas skaffa ett jobb. Här är några tips för att fatta ett klokt beslut.

1. Studera Arbetsförmedlingens rating

Arbetsförmedlingen publicerar kontinuerligt statistik på hur många som går i jobb och studier hos olika jobbcoacher. Skillnaderna är stora och Ibility är den enda av Stockholms många jobbcoacher som har fått högsta rating i samtliga dessa mätningar. Läs mer om ratingen av jobbcoacher här.

2. Besök jobbcoacher

Besök jobbcoacher och känn efter. Dessa möten gör dig klarare över vad du önskar och vad du vill slippa. Du vill förstås välja någon som formar samarbetet efter dig.

3. Fråga andra om deras erfarenheter av jobbcoacher

Prata med människor som har erfarenhet av olika jobbcoacher. Det kan vara vänner, grannar, släktingar, arbetsförmedlare eller någon du råkar sitta bredvid på bussen.

4. Strunta i namnet

Strunta i om du känner igen namnet på företaget. Än så länge finns det inga kända coachmärken. Du skulle inte köpa en TV av ett företag utifrån att de var kända för sin glass.

5. Välj specialister

Du vill inte få din blindtarm opererad av en person eller i en verksamhet som gör det lite grann ibland, vid sidan om. På samma sätt är det klokt att välja specialister på jobbsökning.

3 steg till Stöd och Matchning

1. Stäm av med din arbetsförmedlare

Alla som är inskrivna på Arbetsförmedlingen har inte tillgång till jobbcoach i Stöd och matchning. Prata med din arbetsförmedlare och hör vad som krävs för att du ska kunna få en jobbcoach.

2. Följ tipsen

Att välja jobbcoach är ett viktigt beslut. Ni ska jobba nära varandra och det är viktigt att ni verkligen trivs tillsammans. Följ tipsen ovan för att välja rätt jobbcoach för just dig.

3. Kom igång

Meddela din arbetsförmedlare vilken jobbcoach du valt. Kort därefter tar jobbcoachen kontakt med dig för att sätta igång arbetet.