Får du inte jobbet

Så gör du ett nej till ett framsteg.

Nej. Nej. Nej

Får vi många nej när vi söker jobb är det lätt att tro att vi inte duger. Istället handlar det oftast om att vi inte har tillräckligt bra koll på vad vi erbjuder och vem som behöver just det. Och då är ett nej rätt svar!

Det kan också vara så att vi inte vet hur vi kan synliggöra att vi är rätt person på ett sätt som är trovärdigt och minnesvärt.

Stanna upp

Får vi många nej så är det klokt att stanna upp. Precis som i annat i livet behöver vi tänka till om vi försöker något upprepade gånger och det inte fungerar. Vi verkar ju inte komma närmare vårt mål.

Ska vi komma vidare behöver vi ta reda på vad vi kan göra annorlunda för att förbättra möjligheterna. Den bästa källan är ofta verkligheten – människor som anställer till jobb som intresserar dig.

Sök svar i verkligheten

Ofta går det bra att höra av sig till en arbetsgivare som tackat nej och fråga hur de tänkte. Det är viktigt att inte gå i försvar, utan att bara lyssna och tacka. Vi tar kontakt för att lära – inte för att ändra på beslutet.

Ännu bättre svar får vi ofta om vi tar kontakt med någon som jobbar i branschen, men som inte söker personal och ber dem reagera på en ansökan. Det är enklare och trevligare för den vi tar kontakt med att få vara någon som ger råd, utan att det handlar om en anställning.

Dessa samtal är ofta en bättre investering av din tid än ytterligare en ansökan. Har du en bra karriärcoach så kan de ringa åt dig. Och dessutom hjälpa dig att säkerställa att du hittat din personliga arbetsmarknad.

Vill du veta mer om dina möjligheter?

Boka ett gratis samtal med en professionell coach. Välj mellan ett möte hos oss på Stadsgården 10, vid Slussen i Stockholm eller ett telefonmöte.

You must enter in a date.
Vänligen fyll i ett telefonnummer
Tack! Vi kontaktar dig för att bekräfta bokningen.×
Något gick fel. Ring oss gärna på 0708 - 15 00 09×